Printer Friendly Version Амбасадор Обрадовић предао акредитивна писма генералној секретарки ОЕБС @ 9 June 2022 11:56 AM

Нови стални представник Републике Србије при ОЕБС и шеф Сталне мисије Републике Србије при ОЕБС и другим међународним организацијама, амбасадор Жарко Обрадовић, предао је 9. јуна 2022. године акредитивна писма генералној секретарки ОЕБС Хелги Шмид.

Пожелевши добродошлицу амбасадору Обрадовићу, ГС Шмид је указала на важност коју ОЕБС наставља да придаје региону ЈИЕ, без обзира на актуелне изазове са којима се ова организација суочава.

Током састанка истакнут је значај регионалне сарадње. У том контексту, амбасадор Обрадовић је упознао ГС Шмид са свим позитивним ефектима иницијативе Отворени Балкан, чији је Самит управо завршен у Охриду и на којем су, поред лидера Србије, С. Македоније и Албаније, учествовали и представници ЦГ и БиХ.

Током сусрета разговарано је и о активностима ОЕБС у Србији и ЈИЕ. ГС Шмид је позвала амбасадора Обрадовића да, узимајући у обзир његово академско искуство, допринесе продубљеном разматрању тема од интереса за ОЕБС. Такође, ГС је изразила заинтересованост за наставак дијалога са амбасадором Обрадовићем о свим регионалним питањима, али и о питањима од ширег значаја за ОЕБС.