Printer Friendly Version 30.11.2014. @ 8 October 2014 10:27 AM

Učešće Stalne misije RS pri OEBS i drugim međunarodnim organizacijama na 46. Međunarodnom dobrotvornom bazaru u Beču

Tradicionalni 46. Međunarodni dobrotvorni bazar održan je u Beču 28 i 29. novembra o.g. u organizaciji UNWG (United Nations Women’s Guild).

I ove godine Stalna misija Republike Srbije uzela je učešće na dobrotvornom Međunarodnom bazaru i uz pomoć velikog broja donatora i prijatelja iz R. Srbije uspela da se svojim proizvodima i narodnim rukotvorinama predstavi širokoj međunarodnoj javnosti.

Stalnoj misiji RS u ovoj humanitarnoj akciji pomogle su sledeće kompanije: Vinarija Jelić, Vinarija Milanović, Rubin Kruševac, Etno-food, Zdravo Organik, Swisslion, Galerija Milanović i Turistička organizacija Srbije i dr.

Ostvareni prihod je u celini doniran za pomoć ugroženoj deci širom sveta.

 

04.10.2014.

Predstavljeni prioriteti predsedavanja Republike Srbije OEBS u oblasti ljudske dimenzije

Prioriteti predsedavanja Republike Srbije OEBS 2015. godine u oblasti ljudske dimenzije predstavljeni su na posebnom događaju organizovanom na marginama Implementacionog sastanka ljudske dimenzije u Varšavi, 30. septembra o.g. Prioritete su predstavili ambasador Dejan Šahović, šef Radne grupe za predsedavanje OEBS, ambasador Vuk Žugić, stalni predstavnik Republike Srbije pri OEBS i ambasador Sanja Milinković, zamenik šefa Stalne Misije RS pri OEBS. Predstavljanju prioriteta su prisustvovali predstavnici delegacija država učesnica OEBS, među kojima su bili i članovi Misije OEBS u Srbiji (OMIS), kao i predstavnici civilnog društva iz Srbije i drugih država učesnica. Implementacioni sastanak ljudske dimenzije OEBS održan je od 22. septembra do 3. oktobra o.g. u Varšavi. Delegaciju Republike Srbije činili su predstavnici Radne grupe za predsedavanje OEBS Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, predstavnici Stalne Misije Republike Srbije pri OEBS i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, kao i drugi predstavnici resornih institucija Republike Srbije (Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Ministarstva kulture, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutrašnjih poslova). Delegacija se u svojim brojnim istupanjima osvrnula na aktivnosti državnih organa Republike Srbije u implementaciji obaveza koje proističu iz dokumenata OEBS. Kao budući predsedavajući, delegacija je isticala preporuke za ukupno unapređenje rada OEBS i jačanje saradnje svih država učesnica u sveobuhvatnoj zaštiti ljudskih prava u regionu OEBS. Predstavnice Ministarstva omladine i sporta, Koordinacionog tela Vlade RS za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti su, u saradnji sa OMIS, predstavile napredak i iskustva Srbije u relevantnim oblastima svog rada.

Prioritete predsedavanja RS u oblasti ljudske dimenzije možete preuzeti ovde

MISIJA OEBS-A U SRBIJI