Printer Friendly Version 30.11.2014. @ 6 October 2014 03:35 PM

Учешће Сталне мисије РС при ОЕБС и другим међународним организацијама на 46. Међународном добротворном базару у Бечу

Традиционални 46. Међународни добротворни базар одржан је у Бечу 28 и 29. новембра о.г. у организацији UNWG (United Nations Women’s Guild).

И ове године Стална мисија Републике Србије узела је учешће на добротворном Међународном базару и уз помоћ великог броја донатора и пријатеља из Р. Србије успела да се својим производима и народним рукотворинама представи широкој међународној јавности.

Сталној мисији РС у овоj хуманитарној акцији помогле су следеће компаније: Винарија Јелић, Винарија Милановић, Рубин Крушевац, Etno-food, Здраво Органик, Swisslion, Галерија Милановић и Туристичка организација Србије и др.

Остварени приход је у целини дониран за помоћ угроженој деци широм света.

 

04.10.2014.

Представљени приоритети председавања Републике Србије ОЕБС  у области људске димензије

Приоритети председавања Републике Србије ОЕБС 2015. године у области људске димензије представљени су на посебном догађају организованом на маргинама Имплементационог састанка људске димензије у Варшави, 30. септембра о.г. Приоритете су представили амбасадор Дејан Шаховић, шеф Радне групе за председавање ОЕБС, амбасадор Вук Жугић, стални представник Републике Србије при ОЕБС, и амбасадор Сања Милинковић, заменик шефа Сталне Мисије РС при ОЕБС. Представљању приоритета су присуствовали представници делегација држава учесница ОЕБС, представници институција и других извршних структура ОЕБС, међу којима су били и чланови Мисије ОЕБС у Србији (ОМИС), као и представници цивилног друштва из Србије и других држава учесница. Имплементациони састанак људске димензије ОЕБС одржан је од 22. септембра до 3. октобра о.г. у Варшави. Делегацију Републике Србије чинили су представници Радне групе за председавање ОЕБС Министарства спољних послова Републике Србије, представници Сталне Мисије Републике Србије при ОЕБС и другим међународним организацијама у Бечу, као и други представници ресорних институција Републике Србије (Канцеларије за људска и мањинска права, Министарства културе, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова). Делегација се у својим бројним иступањима осврнула на активности државних органа Републике Србије у имплементацији обавеза које проистичу из докумената ОЕБС. Као будући председавајући, делегација је истицала препоруке за укупно унапређење рада ОЕБС и јачање сарадње свих држава учесница у свеобухватној заштити људских права у региону ОЕБС. Представнице Министарства омладине и спорта, Координационог тела Владе РС за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и Поверенице за заштиту равноправности су, у сарадњи са ОМИС, представиле напредак и искуства Србије у релевантним областима свог рада.

Приоритете председавања РС у области људске димензије можете преузети овде.

 

МИСИЈА ОЕБС-А  У СРБИЈИ